A spanyol nyelvvel csak néhány hónapja ismerkedünk. Nem túl intenzíven, annak ellenére, hogy itt szinte senki sem beszél angolul. Dani tanfolyamra jár, én könyvekből tanulok. Meglátjuk, mi lesz ebből. Mindenesetre a spanyol-magyar rokonságot már felfedeztem. Rögtönzött szótáramat fogadjátok szeretettel, és okuljatok belőle. 

(el) foso=várárok

farol=lámpás, laterna

más=több

budín=puding

dedo=ujj

pina=ananász

duda=kétség

gané=nyertem

moho=rozsda

 mano=kéz

basta=elég

Szerző: a Móni  2010.03.25. 22:39 Szólj hozzá!

Címkék: nyelv

a blogírás szükségszerüen szünetel, amíg gépparkunk gyengélkedik, pislákoltak, majd elsötétedtek képernyöink, így egy darabig offline éljük amúgy szép, világos életutunk.

Szerző: manókomment  2010.02.06. 13:58 Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény géphalál

 egy hülye internetes mém szerint január 25-e az év legrosszabb napja... hol kezdjem?  Barcelonában szezonon kívül is müködnek zsebtolvajok, a katalán billentyüzet nem ismer hosszú ö-t és ü-t. ordasan izgalmas idökkel nézünk farkasszemet. 

Szerző: manókomment  2010.01.26. 20:41 2 komment

Címkék: mozi könyv avatar para múzeum életérzés tinto egotrip élménybeszámolók montjuic barcelona belváros

annyira szeretünk kirándulni, hogy az időjárás teljesen eldönti, mi lesz ma. megint esik, semmire sem a legjobb ez a nap, azért blogot lehet írni. az olvasókat annyira szeretem, hogy hadd örüljenek, azért egy kis esőt is írok Havajról vagy honnan.

Szerző: manókomment  2010.01.17. 20:37 Szólj hozzá!

Címkék: könyv utazás történet shopping kertek spanyoltanulás collserola caganer

mióta nem jelentkeztem, megjártunk folyót és völgyet, bércet, vadont, vagyis ami gyaloglótávon belül itt van. Móni hegyre vágyott, én a tengerpartra, végül elsőnek mégis a Llobregat folyót fedeztük fel.

Szerző: manókomment  2010.01.05. 19:42 2 komment

Címkék: utazás futball szilveszter életérzés viadukt tinto élménybeszámolók kertek llobregat collserola barcelona belváros